Eftermarknad

När vi bygger ert hus är vi noga med de arbeten vi utför, men ibland kan det ändå uppstå problem, då är ni alltid välkommen att kontakta vår eftermarknadsavdelning. Registrera ert ärende via formuläret och vi besvarar ert ärende inom 5 arbetsdagar. Vid semestertider är svarstiden längre.

Totalentreprenad

Vad händer efter slutbesiktningen

Det är alltid en speciell känsla att flytta in i sitt nya hem, något man sett fram emot och längtat efter.
När ni sedan har flyttat in i huset så kan man upptäcka vissa brister som ibland kan behövas åtgärdas.
Bo gärna in er i huset ett tag – samla ihop frågor, synpunkter och bilder innan ni skickar in dom så tar vi ett samlat grepp kring ditt ärende.

Det tar tid för byggnaden att sätta sig, vilket innebär att det kan uppstå sprickor i hörn eller takvinklar. Det åtgärdas först vid en 2 årsbesiktning även om dom uppkommer tidigare, då huset kommer att fortsätta att röra sig.
2 års besiktning bokas samt bekostas av husägaren och görs inom 2 år från slutbesiktning.

Garantitid och reklamation

Efter slutbesiktningen kan man skriftligen inom sex månader reklamera utförande eller fel som missats eller inte syntes på slutbesiktningen. Reklamationer kan endast göras inom garantitiden som är 2 år från godkänd slutbesiktning.
Vi gör sedan en bedömning tillsammans med leverantör om det är ett fel, inom tolerans eller om det ska åtgärdas.
Och om det ska åtgärdas direkt eller i samband med tvåårsbesiktningen.

I första hand reparerar vi felet. Om det inte skulle gå så ersätts den med en ny, likvärdig produkt. Om ni får en ny produkt så är det alltid garantitiden från slutbesiktningen som gäller, även på de nya produkterna.

Garantiansvaret omfattar inte sådant som beror på normalt åldrande, bristande underhåll, felaktig skötsel eller förslitning. Eventuell utrednings- och åtgärdskostnad betalas av dig som köpare för det fall utredningen visar att felet inte omfattas av garantiansvaret.

Nybyggnadsförsäkring

Utöver garantitiden har ni en Nybyggnadsförsäkring hos Gar-Bo. En försäkring som täcker kostnader för att åtgärda fel/skador som orsakas av felaktigt byggarbete, giltigt i 10 år från godkänd slutbesiktning. 5 år efter ert hus har slutbesiktigats ska felanmälan göras till Gar-bo, ej Intressanta Hus.

Gäller ditt ärende vitvaror

Vitvaror görs alltid direkt till leverantören, kom ihåg att ha ert E-nummer/serienummer tillgängligt (finns ett unikt nummer som står på varje produkt).

Som husägare är man ansvarig för att läsa samt följa instruktionsboken och sköta alla programmeringar. Alla vitvaror i ditt hus kräver kontinuerligt underhåll, exempel göra rent filter, byta filter osv.

Om ni får ett felmeddelande på er värmepump?

Leta efter felkoden i instruktionsboken/tillverkarens hemsida och kontakta leverantörens kundsupport, så guidar supporten er via telefon.
Om sedan leverantören anser att det behövs en servicetekniker så görs en anmälan till vår Eftermarknadsavdelning enligt formuläret nedan. Bifoga då produktens serienummer.

Här kan du läsa mer om värmepumpar och golvvärme (PDF)

Akuta åtgärder

Om ett akut fel skulle uppstå så kontaktar ni valfri jourhavande entreprenör som snabbt kan komma och begränsa och åtgärda eventuella skador. Intressanta Hus har tyvärr ingen jourtjänst. Ni anmäler sedan skadan till ert försäkringsbolag som gör en utredning och beslutar vems ansvar det är.

Delad entreprenad

Om Ni haft en delad entreprenad och nu fått problem med utfört arbete, ber vi er att vända er direkt till den berörda entreprenören.

Om reklamationen avser material så gäller samma förutsättningar som under Totalentreprenad.

Registrera ert ärende

  Kontaktuppgifter

  Information om projektet

  Bifoga bilder

  Felanmälan

  (Om du har bifogat stora bilder kan det ta ett tag innan du kommer vidare till nästa steg)

  Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Intressanta Hus integritetspolicy

  Klicka här för att läsa vår integritetspolicy

  Har du frågor angående din felanmälan?

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Skriv in ditt sökord och klicka på enter