Intressanta Hus är nytt men vår historia är lång

Vi låter Intressanta Hus VD Göran Hjälmeby berätta den historia som med start 1969 föranleder grundandet av Intressanta Hus 2010.

Det här är min historia och min bakgrund

Allt startade 1969 då min pappa Karl-Åke Hjälmeby beslöt sig för att tillsammans med min farbror Gösta starta en egen hustillverkning efter att några år jobbat för ett av Sveriges största och äldsta husföretag.

Platsen blev Vrigstad i Småland och namnet blev Nordiska Trähus. Målsättningen var redan från början att erbjuda en produkt utöver det vanliga när det kom till kvalité och flexibilitet.

Till en början hyrde Nordiska Trähus en lokal på ca 600 m2 och man levererade husen med hjälp av traktor och släp. Jag minns när jag som 5-åring fick följa med pappa för att köra ut hus till byggplatsen, jag var nog inte till så stor hjälp men fick i varje fall vara med.

Ganska snart blev lokalen man hyrde för liten och man tog det stora beslutet att bygga egen fabrik, snabbt därpå växte fabriken och 12 år efter starten så levererade man ca 600 hus per år med hjälp av ungefär 300 anställda.

Varje sommarlov fick jag vara med i fabriken och hjälpa till med det jag kunde. Allt från att täcka in virkespaket ute på gården till att måla och underhålla truckarna.

intressantahus-nordiskatrahus-02
Nordiska TrähusFabriken
intressantahus-nordiskatrahus-01
Kungligt besökBesök av Kung Carl XVI Gustaf

1983 sålde pappa sin del i Nordiska Trähus och flyttade tillsammans med mamma och mina 2 äldre bröder över till Florida där dom lyckades etablera sig inom husbranschen, kvar på ägarposition fanns farbror Gösta.

1985 fick jag frågan eller kanske uppmaningen av min farbror Gösta på Nordiska Trähus att släppa hammaren och börja sälja hus. Jag var då 21 år och kände mig mogen att anta uppgiften.

Jag blev tilldelad Jönköpings län och tog på mig den finaste slipsen för att gå ut och möta nya presumtiva kunder. Första huset jag sålde var till en familj från Danderyd som byggde ett sommarhus utanför Värnamo. Det var såklart en otrolig känsla att komma hem med första kontraktet till Gösta redan efter någon vecka.

Det jag lärde mig när jag var liten var att kunderna är det viktigaste vi har, det gäller att leverera det man avtalat och allra helst överträffa kundernas förväntningar. Pappa har alltid varit otrolig på att behålla en god kontakt med sina kunder och entreprenörer. Han är unik och beundradsvärd i det avseendet.

1987 såldes Nordiska Trähus till Myresjö AB.

Jag var kvar som säljare på Nordiska Trähus fram till 1992 för att sedan under några år hjälpa ett annat företag i branschen att komma igång med sin husförsäljning.

1995 tog jag över all försäljning i Mälardalen för Sävsjö Trähus och jobbade hårt för att stärka det varumärket. Det gick bra och vi levererade runt 25 hus per år. Under slutet av min tid på Sävsjö Trähus så hade jag börjat inse att man borde kunna göra husen lite bättre och gå kunden till mötes lite mer, precis som jag en gång blivit upplärd. Det är för en kund oftast den absolut största affären man gör som privatperson och då vill jag verkligen leverera något extra bra och unikt.

Det hela slutade med att jag kom fram till samma sak som min pappa och farbror gjorde 1969. Starta eget varumärke och ta vara på all den unika erfarenhet som jag samlat på mig under alla dessa år.

2010 tog vi beslutet att starta Intressanta Hus, vår affärsidé bygger ungefär på samma värdegrunder som min pappa och farbror hade för drygt 40 år sedan. Kunden i första rummet men vi lägger kanske ytterligare fokus på en hög design utöver en hög kvalité. Sedan starten är min fru Evalott och tre av barnen samt en blivande svärson med i företaget. Jag tillsammans med min familj har lyckats knyta till oss otroliga fina och duktiga medarbetare som har samma ambition och engagemang som vi.

Jag är stolt över att jag tillsammans med familjen och övriga medarbetare driver Intressanta Hus i samma anda som min pappa och min farbror en gång drev Nordiska Trähus till ett av Sveriges främsta husföretag med fina omdömen och nöjda kunder.

Tack för att du tog dig tid att läsa lite om Intressanta Hus bakgrund, jag hoppas att vi kan få förtroendet att bygga ert hus!

Göran Hjälmeby
VD

signatur-1
intressantahus-forstahuset-01
Det första intressanta husetGöran Hjälmeby tillsammans med Maria och Magnus
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv in ditt sökord och klicka på enter