Jobba med oss

Vill du vara med på vår resa och jobba på ett snabbväxande och kreativt företag som tänker lite annorlunda än våra branschkollegor? Vi behöver fler kompetenta och motiverade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet.

Om Intressanta Hus

Intressanta Hus är en husleverantör som tänker lite annorlunda än våra branschkollegor. Vår idé är att skapa unika och arkitektritade hus som sticker ut från det vanliga – vi skapar helt enkelt intressanta hus. Vårt öga för design, hus och inredning i kombination med vår expertis inom formgivning av hus utgör vår styrka. Vi är ett litet men snabbväxande familjeföretag med huvudkontor tillsammans med husfabrik i Västerås och flera försäljningskontor runt om i landet. Vi erbjuder en spännande och kreativ arbetsplats där vårt mål är att alla ska trivas på arbetsplatsen och med arbetsuppgifterna.

ih-vasteras-001

Servicesnickare inom eftermarknad

Om rollen

I rollen som servicesnickare har du ett varierande och flexibelt arbete. Du ansvarar för att åtgärda reklamationer och fel som uppstått ute hos våra kunder efter byggtiden. I rollen har du ett nära samarbete med vår Eftermarknadsansvarige där ni tillsammans hanterar aktuella reklamationer och åtgärdsplaner och hittar den bästa lösningen för våra kunder.

Nedan följer exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:

 • Ansvara för samt åtgärda reklamationer och eventuella fel hos kund efter byggtid
 • Ansvara för att göra en eventuell felsökning och bedömning samt upprätta en åtgärdsplan i samråd med Eftermarknadsansvarig
 • Ansvara för att dokumentera utfört arbete och inhämta signatur från kund när arbetet slutförts
 • Ansvara för att återkoppla, stämma av samt rapportera orderuppdrag i samråd med Eftermarknadsansvarig
 • Vid behov närvara vid garantibesiktningar och åtgärda de punkter som uppkommer
 • Ansvara för lagret som berör avdelningen för Eftermarknad samt kontrollera och kvalitetssäkra material
 • Vara behjälplig med mindre uppdrag på vårt kontor samt Showroom
 • Vara behjälplig med att leverera material och kompletteringar under byggtid till våra byggplatser
 • Vara våra snickare inom IH Entreprenad behjälplig på byggen när behov och möjlighet finns

Din bakgrund och egenskaper

I denna roll är det en fördel om du kan lite av mycket och en förutsättning är att du har god kompetens inom bygg och entreprenad samt kan utföra arbete på egen hand. Arbetet är flexibelt och ingen dag är den andra lik. Rollen innefattar resande både lokalt och runt om i Sverige så att resa i rollen är något du uppskattar och har möjlighet att göra. Vi söker dig som besitter god social kompetens och du värnar om att hålla en bra dialog med våra kunder och gärna leverera dem “det lilla extra”. Som person är du noggrann och strukturerad och håller deadlines med bibehållen kvalité. Du tar ansvar för och driver dina projekt i nära samarbete med dina kollegor på Order & Eftermarknad. Vi ser att du i rollen som servicesnickare inte är rädd för att ta egna initiativ och hugga tag där det behövs. Att du innehar körkort B är ett krav. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Information och kontakt

Placering: Västerås
Körkort: B-körkort är ett krav
Befattning: Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Skicka din intresseanmälan och CV till karriar@intressantahus.se.

Hussäljare / projektsamordnare till Västerås och Mälardalen

Om rollen

Som hussäljare hos oss har du en otroligt viktig roll – du representerar och är ansiktet utåt i vårt arbete att överträffa våra kunders förväntan. Du ansvarar i stort för att på ett tryggt sätt vägleda kunden genom projektet att skapa deras hus – från början till slut. Du säkerställer att projektet genomförs i enlighet med tidplan, budget och given kvalité. I processen stöttar huvudkontoret dig och har du ett nära samarbete med flera engagerade kollegor och samarbetspartners. Vid din sida under byggtiden finns en kvalificerad projektledare som leder arbetet på byggplats.

Följande är exempel på uppgifter du kan förvänta dig i rollen:

 • Prospektering
 • Behovsanalys och analys av budget
 • Tillsammans med arkitekt ta fram underlag för affären
 • Avtalshantering
 • Entreprenadkalkyl och entreprenadupphandling
 • Kontakt med kommun, hantering av aktuella handlingar, tekniska samråd samt ge stöttning till kund i relaterade frågor
 • Vägleda kund vid avrop där interiör och tillval görs
 • Medverka vid husleverans och besiktningar

Din bakgrund och egenskaper

Som säljare/projektsamordnare hos oss får du ta dig an inspirerande och utmanande uppgifter. Du har ett kundinriktat mindset och du delar målet att överträffa våra kunders förväntan. Rollen kräver ett starkt eget driv och att du arbetar självständigt men samtidigt besitter förmågan att samarbeta och bygga långsiktiga relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor. För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och flexibel på så sätt att du tryggt hanterar eventuella ändringar som uppkommer under processen och tar snabba beslut när det behövs. Vi ser att du skapar attraktiva lösningar för kunden samtidigt som du respekterar projektets tidplan och budget. Då vi är en husleverantör som värdesätter detaljer, design och arkitektur ser vi att du gör detsamma. Du har med fördel tidigare erfarenhet av liknande arbeten inom försäljning eller projektledning. Om du har byggteknisk kunskap ser vi det som en styrka.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning hos Intressanta Hus med grundlön samt tillkommande provision alternativt att du arbetar som agent och därmed driver ditt egna företag.

Information och kontakt

Placering: Västerås
Körkort: B-körkort

Du är välkommen att skicka CV och personligt brev till karriar@intressantahus.se.

Senior Konstruktör

Om rollen

Som konstruktör hos oss på Intressanta Hus har du en viktig roll i projektet att skapa och leverera kvalitetssäkra hus till våra kunder. Du ansvarar för dina egna projekt där du arbetar med utmanande arkitektritade trähus. Arbetet bygger i huvudsak på självständigt arbete men du arbetar nära dina kollegor inom konstruktion och projektering samt med säljare, arkitekter och produktionen. Vår husproduktion finns i samma lokaler som vårt huvudkontor i centrala Västerås. För oss är det viktigt att du kommer in med pigga ögon och ser effektiviseringsmöjligheter och tycker om att ta initiativ för att utveckla vår process.

I rollen kommer du bland annat:

 • Upprätta konstruktionsritningar
 • Upprätta samrådshandlingar
 • Upprätta tillverkningsritningar
 • Upprätta bygghandlingar
 • Upprätta grundplaner
 • Skapa beställningsunderlag utifrån färdiga mallar

Din bakgrund och egenskaper

Vi söker dig med flera års erfarenhet av konstruktion och du har gärna vana att arbeta i det material som vi arbetar med – trä. Du är utbildad inom byggteknik och har en akademisk utbildning inom området. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet inom småhusbranschen. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med lastberäkningar men det är inget krav. Rollen kräver att du är självgående och driver dina projekt på ett ansvarsfullt sätt. Vi har högt i tak och hos oss finns en prestigelöshet och vi stöttar varandra i det dagliga arbetet. Arbetet är varierande och du har ett flexibelt förhållningssätt till dina uppgifter. Du har ett sinne för detaljer, håller hög kvalité och är strukturerad men ser samtidigt till att våra tidsramar hålls. Du är väl bekant med Boverkets byggregler och du har arbetat i program som Revit och CAD. Det är en förutsättning att du, för denna roll, kan tala, förstå och skriva svenska.

Information och kontakt

Placering: Västerås
Anställningsform: Heltids tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Du är välkommen att skicka CV och personligt brev till karriar@intressantahus.se.

Fabrikssnickare

Om jobbet

Som fabrikssnickare/blockspikare på Intressanta Hus produktion är du en viktig del i processen att skapa ett kvalitetssäkrat hus till våra kunder. Du arbetar inomhus i vår husfabrik i centrala västerås där du spikar och tillverkar väggblock som sedan monteras av våra utesnickare på aktuell tomt.

Arbetsuppgifterna består bland annat i att: läsa ritningar, kapa reglar och panel efter ritning, spika och bygga väggblock och bjälklag efter ritning samt lasta väggställ.

Om dig

Vi söker dig som tycker om att arbeta effektivt men samtidigt bibehåller hög kvalitet och noggrannhet i arbetet du utför. För oss är det viktigt att det är ordning och reda i fabriken gällande ex verktyg och material, så detta är också något även du tycker är viktigt. Vi ser att du har en positiv attityd och tycker om att få saker gjorda. För oss är det en fördel om du kan läsa ritningar och har snickar-erfarenhet men din positiva inställning till arbetet är det viktigaste för oss. Om du har truckkort är det en merit. Du tar ansvar i arbetet du gör, håller tider och är en omtänksam kollega. Du talar och förstår svenska.

Information och kontakt

Placering: Västerås
Arbetstider: 07:00 – 16:00
Arbetsform: Heltids tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde: Omgående
Ansök till: karriar@intressantahus.se

Lediga tjäntser

Just nu söker vi inga speciella tjänster men vi är alltid intresserade av duktiga människor. Skicka gärna en intresseanmälan och enkelt CV till info@intressantahus.se.

Vi söker arkitekt

Vi söker arkitekt för placering på huvudkontoret i Västerås. Din främsta uppgift kommer att vara att skapa hus till våra kunder men också uppdatera och utveckla våra detaljritningar/detaljlösningar. Du bör kunna rita både moderna och klassiska hus, ha en god grundkunskap av konstruktion. Du trivs med att ha kontakt med kunder och säljare.

Hos oss kommer du vara en del av ett engagerat team som brinner för god arkitektur.

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till info@intressantahus.se

saljare

Office Manager/HR

Vi erbjuder en spännande arbetsplats där vårt mål är att alla ska trivas på arbetsplatsen och med arbetsuppgifterna. Därför söker vi dig som är prestigelös och som kan bidra till en positiv stämning på företaget.

Vi söker

Vi söker dig som trivs bäst med att arbeta med människor. Du har förmågan att bemöta kunder, leverantörer och entreprenörer på ett exceptionellt sätt. Vi söker dig med en positiv attityd som brinner för att göra det lilla extra för sina kollegor på kontoret

Din känsla för service sträcker sig ut i fingerspetsarna och du är inte rädd för att hugga i när det behövs. På kontoret förväntas du ta ett stort ansvar, du ser detaljer och uppmärksammar minsta lilla avvikelse.

Tjänsten som Office manager/HR är av bred karaktär och innefattar varierade arbetsuppgifter. Vi söker dig som brinner för att leverera bästa tänkbara servicen. Din prestigelösa inställning får dig att både identifiera och hugga tag i alla möjliga typer av arbetsuppgifter – praktiska, administrativa och koordinerade. Du är noggrann och låter ingenting falla mellan stolarna, lösningsorienterad, självgående och kan hantera stressiga situationer.

Ett axplock av dina ansvarsområden:

 • Personal
 • Löner
 • Utvecklingssamtal
 • Rekrytering
 • När nya medarbetare anställs är du den som förbereder med behörighet och verktyg samt sträcker ut en välkomnande hand
 • Boka interna resor och logi
 • Växeln
 • Inköpsansvarig av kontorsmaterial
 • Stötta upp med diverse administration vid behov

Rollen som Office Manager/HR passar dig som är

 • Erfarenhet av personal och rekrytering
 • Brinner för service och kontakt med människor
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Har goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort

Övrig information

Arbetstider: Måndag- fredag 8.00-17.00.
Anställning: Tillsvidare, heltid (provanställning 6 månader).
Placering: Huvudkontoret, Västerås
Lön: Fast månadslön.

Skicka en intresseanmälan och ett enkelt CV till josefin@intressantahus.se.

Sista ansökningsdagen är 16 februari.

Ekonomi (vikariat)

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor.
Håller du med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje samt att problem är till för att lösas så har du kommit helt rätt!

Tjänsten

Vi söker dig som trivs bäst med att arbeta med människor. Du har förmågan att bemöta kunder, leverantörer och entreprenörer på ett exceptionellt sätt. Vi söker dig med en positiv attityd som brinner för att göra det lilla extra för sina kollegor på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat;

 • Kund och leverantörsreskontra
 • Fakturering
 • Löpande redovisning
 • Bankkontoavstämning
 • In och utbetalningar
 • Bokföring, vinstavräkning
 • Deklarationer till skatteverket
 • Löner
 • Körjournaler
 • Försäkringsärenden
 • Kvittoredovisning
 • Rapportering till myndigheter

Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av ekonomiuppgifter och därmed har erfarenhet av leverantörs och kundreskontra. Ett krav är att du är självgående i bokföring samt kunna flödet i ekonomi.

God systemvana är ett krav, då företaget arbetar i Excel och Fortnox så är dokumenterad erfarenhet av arbete i dessa system meriterande.

Personliga egenskaper

Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga är ansvarsfull och engagerad samt tycker om att stötta dina kollegor. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett noggrant, effektivt och strukturerat sätt och ser lösningar och löser eventuella problem. Du har förmågan att prioritera och strukturera ditt arbete och trivs med tempo och är van att ”hålla många bollar i luften”. Då tjänsten till viss del innehåller kundkontakt ser vi gärna att du är flexibel och serviceminded.

Övrig information

Tjänstgöringsgrad: Heltid
Start: 2020-11-01
Omfattning: Vikariat (ca 14 månader)
Placering: Västerås

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till karriar@intressantahus.se.

Fabrikssnickare

Som fabrikssnickare på Intressanta Hus produktion är du en del av vårt team som vill fortsätta att utveckla och bibehålla vår position i det övre segmentet. Du arbetar i ett nära samarbete med våra övriga kollegor för att tillsammans skapa det optimala huset för våra kunder.

Om rollen

 • Du kommer att bygga väggblock och bjälklag efter ritning.
 • Kapa reglar och panel efter ritning.
 • Du behöver snickarerfarenhet, meriterat om du jobbat på husfabrik tidigare.
 • Erfarenhet av logistik.
 • Truckkort är meriterat.
 • Krav på att du kan läsa ritningar.
 • Krav på att du kan tala och förstå svenska.

Vi söker

Vi söker dig som gillar struktur, ordning och reda på jobbet och som värdesätter kvalité framför kvantitet. Du är händig, snickarkunnig och klarar av att läsa ritningar. Vi ser gärna att du som söker är social, ansvarstagande och engagerad. I ditt arbete vill vi att du är noggrann, självgående, kunna ta egna initiativ och är samarbetsvillig.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats där vårt mål är att alla ska trivas på arbetsplatsen och med arbetsuppgifterna. Därför söker vi dig som är prestigelös och som kan bidra till en positiv stämning på företaget.

Placering

Västerås

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till karriar@intressantahus.se.

Säljare i Malmö

Som säljare/projektledare är du Intressanta Hus ansikte utåt i din region. I rollen har du ett nära samarbete med huvudkontoret och vår kvalificerade byggavdelning samt vår säljsupport. Tillsammans med våra övriga engagerade och kunniga kollegor säkrar du att kundens önskemål möts från dag ett.

Om rollen

 • Du har ansvar för försäljning, planering, entreprenadkalkyl och
  entreprenadupphandling i projektet.
 • Du tar fram, med hjälp av någon av våra arkitekter, underlag för affären.
 • Du drivs av att skapa attraktiva lösningar för kunden samtidigt som du
  respekterar projektets budget och värderar alternativ utifrån ett
  lönsamhetsperspektiv.
 • Din uppgift är att säkerställa att projektet genomförs i enlighet med tidplan, budget och en given kvalitet.
 • Du har förmågan att samarbeta, kommunicera och bygga långsiktiga relationer med både kunder, entreprenörer och medarbetare på Intressanta Hus.
 • Du engagerar alla deltagare i projektet att jobba mot ett gemensamt mål.
 • Du är nyfiken på och vill bidra till att saker och ting kan utvecklas till det bättre och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra.

Vi söker

Vi söker dig som brinner för arkitektur och design. Vi ser helst att du har erfarenhet av denna typ av försäljning sedan tidigare, helst från branschkollega som också är i premiumsegmentet. Erfarenhet av projektledning och kunskaper i byggteknik är absolut en fördel. Viktigast av allt är att du är en positiv person som gillar problemlösningar och hela tiden ser möjligheter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats som kombinerar kreativitet och innovation med beprövad erfarenhet och teknisk kompetens. Intressanta Hus är i en spännande utvecklingsfas där vi förvaltar ett flertal nya spännande projekt i olika faser. Vi har vårt huvudkontor i Västerås och säljkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Jönköping och Leksand.

Vi söker säljare/projektledare till vårt kontor i Malmö.

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till karriar@intressantahus.se.

Konstruktör

Som byggnadskonstruktör på Intressanta Hus är du en del av vårt team som vill fortsätta att utveckla och bibehålla vår position i det övre segmentet. Du arbetar i ett nära samarbete med våra övriga kollegor för att tillsammans skapa det optimala huset för våra kunder.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats där vårt mål är att alla ska trivas på arbetsplatsen och med arbetsuppgifterna.
Därför söker vi dig som är prestigelös och som kan bidra till en positiv stämning på företaget.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad inom byggteknik och har en akademisk utbildning inom ämnet och gärna har flera års arbetslivserfarenhet som konstruktör, en merit är om du arbetat inom småhusbranschen. Du ska vara välbekant med Boverkets byggregler. Du är van att arbeta i 3D-program som exempelvis Revit Structure/SEMA. Du kan tala, skriva och förstå svenska.

Som konstruktör på Intressanta Hus tar du fram konstruktionsritningar, tillverkningsritningar, detaljritningar, grundplaner samt laster.

Vi ser gärna att du som söker är social, ansvarstagande och engagerad. I ditt arbete vill vi att du är noggrann, självgående och mån om att få bra resultat med hög kvalité på ditt arbete. Du har en ambition om att leverera inom projektets tidsramar samt har förmågan att jobba med flera projekt igång samtidigt. Du kan ta egna initiativ och är samarbetsvillig.

Placering

Västerås

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till josefin@intressantahus.se.

Arkitekt

Som arkitekt på Intressanta Hus får du en stor roll i att fortsätta utveckla och bibehålla vår position i det övre segmentet. Du arbetar i ett nära samarbete med våra säljare och övriga kollegor för att tillsammans skapa det optimala huset för våra kunder.

Om rollen

 • Du har ett nära samarbete med våra konstruktörer för att skapa husen så produktionssmart som möjligt både vad gäller tillverkning samt montage.
 • Du är duktig på att hitta smarta lösningar som överstiger kundens förväntningar samt ligger inom ramen för kundens budget.
 • Du ansvarar och utvecklar vårt sortiment av huskollektion med fokus på smarta lösningar med hög design.
 • Du ritar skisser, A-ritningar i form av avtalsritningar, byggritningar samt bygglovsritningar
 • Du gillar att ritprocessen kan ta olika vägar och drivs av att komma i mål.
 • Du utvecklar och tar fram nya detaljritningar för våra hus.
 • Du är nyfiken och tänker utanför ”boxen”

Vi söker

Vi söker en driven och kreativ arkitekt som vill jobba med villor och mindre projekt, både i modern och klassisk tappning. Du har förmågan att kombinera funktion tillsammans med design och skapa en gedigen känsla i våra hus. Du har tidigare erfarenhet av villor och mindre projekt samt en relevant utbildning inom arkitektur, gärna med byggteknisk bakgrund. Du har erfarenhet och förmåga att på plats på tomten se det optimala huset med tanke på typografi, väderstreck och omgivning.

Som person är du kreativ, lyhörd självgående samt social. Du har ett sinne för gestaltning och kan förmedla och motivera dina idéer övertygande både i tal och skrift.

Kunskaper inom AutoCad och Revit är meriterande.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats som kombinerar kreativitet och innovation med beprövad erfarenhet och teknisk kompetens. Intressanta Hus är i en spännande utvecklingsfas där vi förvaltar ett flertal nya spännande projekt i olika faser.

Placering

Västerås (Huvudkontor)

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till karriar@intressantahus.se.

Arkitekt

Vi söker arkitekt för placering på huvudkontoret i Västerås. Din främsta uppgift kommer att vara att skapa hus till våra kunder men också uppdatera och utveckla våra detaljritningar/detaljlösningar. Du bör kunna rita både moderna och klassiska hus, ha en god grundkunskap av konstruktion. Du trivs med att ha kontakt med kunder och säljare.

Hos oss kommer du vara en del av ett engagerat team som brinner för god arkitektur.

Skicka intresseanmälan och enkelt CV till info@intressantahus.se

Skriv in ditt sökord och klicka på enter