Referenser

Vi är glada över möjligheten att kunna dela med oss av några referenser från våra kunder, läs gärna!

Villa Tallhöjden

“I början av vårt husprojekt hade vi kontakt med ett flertal av de större, mer välkända hustillverkarna. Vi var ganska bestämda med hur vårt hus skulle vara utformat i stora drag och vi märkte ganska tidigt att ingen av de vi hade kontaktat kunde leverera ett sådant hus. Lösvirkeshus var inte heller något alternativ för oss då vi ville ha huset klimattätt fortast möjligt med tanke på det utsatta, kustnära läget.

Redan efter vårt första möte med säljaren på Intressanta Hus kände vi att vi hade hittat en hustillverkare som kunde leverera det vi ville ha. Istället för att se problem/hinder så försökte man hitta lösningar för att kunna förverkliga vår dröm. Något som också var väldigt uppskattat var att arkitekten, Malin Rethmeier på Intressanta Hus, kom ut till vår tomt innan arbetet på ritbordet drog igång på riktigt. Tack vare detta har vi idag perfekt placering av huset på tomten, optimal fönstersättning och flöden i huset. Just dessa saker är oerhört viktiga att få rätt, då de är i stort sett omöjliga att påverka i efterhand.

Från och med att huset levererades till dess att vi fick en godkänd slutbesiktning så flöt alla leveranser på väldigt smidigt och helt enlighet med leveransschemat. Exemplariskt projekterat. Vi är också väldigt nöjda med det material som levererades då det höll genomgående mycket hög kvalitet (panel, limträbalkar, bjälklag, stål etc.)

Summa summarum som är vi väldigt nöjda med att vi valde just Intressanta Hus. Vi har idag ett helt unikt hus med en komplex konstruktion som, enligt oss, förvaltar platsen på bästa möjliga sätt. En stor eloge till Göran som alltid var tillmötesgående, lösningsorienterad och professionell. Om vi skulle bestämma oss för att bygga ett nytt hus i framtiden så skulle vi absolut kunna tänka oss att anlita Intressanta Hus än en gång.”

– Anders och Christine

intressantahus-tallhojden-000
Villa TallhöjdenGöteborg

Villa Andersson

“När vi fick tag på tomt var vi fast beslutna om att bygga med Intressanta Hus. Förväntningarna var högt ställda, ändå blev vi överrumplade. Outstanding service och kvalitet. Huset blev bättre än vi tänkt oss, detta mestadels tack vare Tobias och Josefin. Guidning av både stora och små detaljer gör att huset passar så bra i miljön huset står i.”

– Robin Andersson

intressantahus-andersson-000
Villa AnderssonVästerås

Villa Nordling

“Vi bor nu i vårt drömhus på Tidö-lindö som ritats och byggts av intressanta hus. Vår kontakt har varit Göran Hjälmeby. Vi har under hela processen känt oss som viktiga kunder. Tillgängligheten är hög och ingen fråga är oviktig. Vi har fått konkreta förslag/ rekommendationer när vi så önskat, i alla val som ska göras. Vilket för oss varit ovärderligt. Vår uppfattning är att intressanta hus har en hög ambition, och gör det där lilla extra för att vi som kunder ska bli nöjda. Sen är det ju också väldigt fina och unika hus.”

– Malin och Christer Nordling

Villa Tollbom

“Med sjötomten som är fantastisk och vidunderlig sjöutsikt mot tre väderstreck blev det en utmaning att hitta rätt hus anpassat till den vackra naturen.

Målet var en hållbar livsstil i ett hem med balans i sig självt, och en lugn och varm atmosfär. När vi äntligen hittade tomten med ett svenskt skärgårdslandskap var utmaningen att skapa ett hus med ett unikt koncept. Naturen skulle få styra och huset skulle anpassas till dess former och förutsättningar. Våra idéer och visioner skulle samsas med den utmärkta arkitekten Mark Schultz, arkitekt MSA som fick uppdraget att rita Villa Tollbom. Endast ett unikt koncept skulle duga. Det färdiga materialet blev precis vad vi önskat och hoppats på.

Resultatet blev ett enplanshus där formerna är rena, enkla och vackra för att ge sinnen lugn och ro. Inne möter ute. Stora fönsterpartier täcker två av husets fyra ytterväggar. Ljuset flödar från fyra väderstreck.Hustes betonggolv smälter väl in med klipphällarna som böljar sig från huset ner till vattnet. Arkitekten har tänkt på ljusaxlar som innebär att vattnet kan ses från alla platser i huset. Placeringen av huset bidrar till minimal insyn och en maximal utsikt. Den högre (takhöjd 3,10) skapar rymd till kök, vardagsrum och master bedroom. Ytterfasaden är målad i Falusvart slamfärg som smälter väl in i naturen.

Noga utvalt kom fick vi i kontakt med Intressanta Hus. Snart stod det klart att valet var självklart. Efter många möten, samverkan med hantverkare och beslut kan konstateras att Intressanta Hus visat stor professionalitet, engagemang och lyhördhet för våra önskemål och husets funktion.”

– Cecilia och Hans

intressanta-hus_rannklov-01
Villa TollbomVästerås

Villa Hosseini

“Jag och familjen hade bestämt att bygga ett nytt hus. Vi letade nästan 2 år innan vi hittade det tomt vi ville ha det. En tomt vid sjö.

Efter det var nästa steg att hitta totalentrepnad. Vi kontaktade många olika företag. Efter ett tag vi raderade några av de. Då var det några få företag kvar. Efter ett tag vi fastnade för intressanta hus. Försäljaren lät mycket seriös, lugn och proffsig.

Vi bestämde ett möte med försäljaren Lena, VD Göran och designer Evalott. Efter möte med Intressanta Hus blev klar att det är de vi ska lita på att bygga vårt drömhus. Vi skrev ett kontrakt med Intressanta Hus och började med ritning av huset och alla dess detaljer in i det minsta. Ett hus som alla ska trivas i och ska vara lika fint invändigt som utvändigt.

Idag det är nästan två år vi har flyttat in i vårt nya hus, ett fantastiskt hus från Intressanta Hus. Vi har alltid fått hjälp och bra idéer av de. De har byggt ett hus med bra material och bästa kvalité och bäst av allt är energiförbrukningen. Det kan man se klart på energideklaration. Vi rekommenderar hel hjärtat Intressanta Hus.”

– Mohsen Hosseini

intressantahus-stamsjon-003
Villa HosseiniLerum

Villa Lindstedt

“Första kontakten vi hade med Intressanta Hus var då vi anlitade dem för att ta fram ett nytt kök till oss. Vi blev supernöjda och kända att Evalott på Intressanta hus verkligen förstod vad vi ville ha och dessutom förverkligade idéerna till ett riktigt drömkök. När vi senare bestämde oss för att bygga hus så var valet inte så svårt.

Allt har fått ta sin tid och vi har verkligen haft möjlighet att påverka varenda minsta detalj. Evalott har återigen ritat ett underbart kök och huset blev långt över förväntan.En annan stor bidragande orsak till ett lyckat projekt är givetvis alla Intressanta hus underentreprenörer vilka ha varit helt fantastiska. Jag har endast hört ett “Det går inte”, och då gick det verkligen inte!”

Tack alla inblandade!

– Daniel, Maria och Lilly

intressanta-hus_gaddeholm-12
Villa LindstedtVästerås

Villa Jacobson/Jansson

”En söndagspromenad i september 2011 förde våra steg oss förbi ett hus som gav den där känslan vi letat efter sedan införskaffandet av vår tomt.
Huset var Snyggt, ”one of a kind” och väckte verkligen vårt intresse! Väl hemkomna skickade vi därför husleverantören; vår skiss för intern planlösning av ett enplanshus med en ½ undervåning, där avsikten var att ”smälta in” och följa tomtens naturliga lutning. Samma underlag som andra leverantörer fått.
Redan morgonen efter får vi ett samtal från Göran Hjälmeby. En träff vid vår lite besvärliga tomt bestäms till torsdagen samma vecka och då tillsammans med Arkitekt Anders Holmberg.Vi möter två personer fulla av energi och inspiration. Vi ser att de båda brinner för att kunna hjälpa oss att uppnå vår dröm om ett hus som skall anpassas till tomten, inte tvärtom eller därför behöva ge avkall på våra behov av husets planering.Bara en kort tid senare blir vi inbjudna till Intressanta Hus för att få en presentation av vad som numera är vårt underbara hem! ? …det var svårt att inte avslöja våra köp-signaler redan då, de hade ju lyckats träffa mitt i prick med ritningen.

Göran visade oss också hus de byggt och kvaliteten, känslan för detaljer samt Intressanta Hus seriösa inställning om att de kan uppfylla andra personers drömmar blev verklig för oss. Inte minst bevisades detta när vi utan förvarning knackade på hemma hos en nyinflyttad familj som mer än gärna släppte in oss.Andra leverantörer var nära, men inte nära nog.

Det blev än mer tydligt när vi jämförde deras respektive prisbilder med offerten från Intressanta Hus. I jämförelsen om vad som faktiskt ingick i dem alla fann vi att mycket (nästan allt faktiskt) som hos Intressanta Hus är standard var hos de övriga leverantörerna tillval till de offerter vi fått. Valet blev enkelt för oss; Intressanta Hus vann ju på alla punkter.

Kanske är det mest intressanta med hela vårt projekt att: Göran, Anders, Evalott och Håkan nog bättre läst av oss, än vad vi själva gjort?
De tillsammans med Intressanta Hus underentreprenörer, anställda och leverantörer har hela tiden mött oss med en familjär inställning och hjälpt oss uppnå drömmen om ett nytt och fantastiskt hem!”

TACK ALLA!
Ewacarin, Ola och Wilmer.

PS. Göran: det finns en tomt till salu inte långt härifrån … ska vi köra igen??? DS.

intressantahus-jacobsonjansson-01
Villa Jacobson/JanssonRönninge

Villa Dreimar

”Innan vi ens hade tänkt tanken att bygga ett eget hus så kom det sig av en slump att vi började följa en blogg om ett annat husprojekt av Intressanta Hus. Vi blev fascinerade av hur huset var utformat och hur pass bra alla lösningar blev i verkligheten. När vi något år senare hittade en tomt och började sovra i djungeln av husleverantörer föll de flesta bort tidigt, men IH stog sig starkt, mycket på grund av den trygghet som ingavs av Göran och de refenser som intygade detta.

Det som också föll oss i smaken var hur pass proaktiva IH är; Där andra husleverantörer såg oss som “problemkunder” för att våra tydliga ideer om hur vi ville utforma vårat nya hus inte stämde överens med deras produktionsmodell, visade Göran hur de hade genomfört samma eller liknade lösningar i andra projekt.

Slutligen var naturligtvis priset också avgörande, och även på den punkten lyckades IH betydligt bättre än genomsnittet.”

Martin & Caroline

intressantahus-dreimar-01
Villa DreimarSaltsjö-Boo

Villa Holmer

“Vi valde Intressanta Hus för att vi ville ha en husleverantör som var lika entusiastiska och engagerade i att bygga hus som vi själva var. Vi ville få vårt hus så bra som möjligt efter vår familjs behov och det ville Intressanta Hus också att vi skulle få. Dessutom tilltalades vi av det samarbete som finns med arkitekten Anders Holmberg.

Han hjälpte oss att designa ett snyggt och enkelt hus i modern stil med hög kvalitet och med ett praktiskt helheltstänk. VD:n Göran Hjälmeby inger också stort förtroende. Med sin syn på att det endast är nolltolerans på slutbesiktning som gäller så känner vi oss helt trygga i dessa fuskbyggatider.”

– Åsa och Tomas

intressantahus-holmer-01
Villa HolmerBålsta

Villa Evensson

“Att flytta ut till Frösåker är en dröm för vår familj. Att få bo ute på landet, men ändå nära staden passar oss perfekt. Vi letade bland olika husleverantörer utan att hitta det vi ville. Många hus såg lika ut och de som vi gillade var väldigt dyra.
När vi så fick kontakt med Intressanta Hus, hittade vi precis det vi ville ha. Möjligheten att rita vårt drömhus, unikt för just oss, till ett pris som var jämförbart med vilket vanligt hus som helst. Att sedan personkemin med Staffan och Göran passade perfekt, gjorde ju inte saken sämre. Göran och Staffan har en lång historia med att sälja och bygga hus och med de allra bästa vitsord.

Intressanta Hus hjälper oss att göra vår dröm till verklighet”

– Matz och Christine

intressantahus-evensson-01
Villa EvenssonVästerås

Villa Malm

“Flera månader innan vi köpte vår tomt började vi leta efter det perfekta huset. Vi hade otaliga möten med husleveratörer och har lusläst alla huskataloger som finns, men lyckades ändå inte hitta ett hus som kunde uppfylla våra behov. Antingen var husen för anonyma eller alldeles för överarbetade med ett myller av fönsterstorlekar, vinklar, färger och ytskikt.

Efter en tids fundering bestämde vi oss för att ta hjälp av en arkitekt för att rita huset vi drömt om. Vårt val av arkitekt föll på Anders Holmberg vars hus vi sett i olika tidningar och på internet. Anders lyckades sedan rita just den typ av hus som vi vill bo i – ett hus som både uppfyller våra behov och dessutom är väldigt vackert.

Tidigt i processen så föreslog vår arkitekt ett möte med den nystartade husleverantören Intressant Hus. Vi var till en början lite tveksamma till att låta ett så nystartat företag bygga vårt hus, inte minst med tanke på alla program om fuskbyggare vi sett på TV.

Redan från det första mötet kände vi dock ett stort förtroende för Göran Hjälmeby och Intressanta Hus. Det märktes att han arbetat med husproduktion under hela sitt liv och han kunde förklara konstruktionsdetaljer och tekniska lösningar på ett enkelt sätt. Vi märkte också att han hade en känsla för design och estetiska detaljer som vi inte hade sett hos någon annan husleverantör. De husföretag vi tidigare hade diskuterat med kunde visserligen också göra anpassningar så att planlösningen kändes rätt och vi kunde anpassa inredningsdetaljerna till viss del, men hos Intressanta Hus så var alla detaljer rätt från början. Intressanta Hus har löpande kommit med förslag på förbättringar/ändringar som alla har varit precis så som vi vill ha det. Det som till sist fick oss att bestämma oss var när vi såg att det inte heller behöver vara dyrare att bygga ett arkitektritat och unikt hus än ett traditionellt kataloghus.

Nu har vi arbetat med Intressanta Hus under ett par månader och tillsammans planerat vårt husbygge. Vi har inte ångrat vårt val av husleverantör en sekund, utan istället blivit mer och mer imponerade över det engagemang och den kunskap som vi möts av. De är ett familjärt och personligt företag som verkar uppriktigt intresserade av att bygga det bästa möjliga huset till vår familj.”

– Andreas

intressantahus-malm-01
Villa MalmRönninge

Villa Olson

“Inför vårt bygge var vi i kontakt med flertalet husleverantörer och ganska snabbt fastnade vid en enplansvilla i en av leverantörernas huskataloger. Vi skissade om och justerade tills vi var helt nöjda. Sedan skickade vi ritningen till olika leverantörer som fick räkna fram ett pris.

Vi följde även upp offertförfrågan med personliga möten med samtliga leverantörer. Tidigt i processen kom vi fram till att vi vill ha ett nyckelfärdigt hus levererat, bara att flytta in. När vi i princip hade bestämt oss för en annan leverantör så tog vi ett sista möte med Göran Hjälmeby på Intressanta Hus.

Här möttes vi av ett helt annat bemötande än hos andra husleverantörer. Göran tittade som hastigast på vår ritning men fokuserade istället på att lyssna av våra behov och önskemål om funktioner. Vi hade även med oss inspirationsbilder kring stilen vi gärna såg på vårt nya hus.

En av inspirationsbilderna var på ett av Göran tidigare levererat hus, ritat av arkitekt Anders Holmberg. Göran tog till sig all information och bad om att få återkomma. Vid nästa möte hade Göran träffat Anders, som baserat på informationen som vi tillhandahållit vid tidigare möte, ritat ett modernt enplans hus med spännande arkitektur i skissformat.

Huset var perfekt och inte ens i närheten av de skisser som vi tidigare hade gjort. Slutligen träffade vi Göran tillsammans med Anders och diskuterade igenom skissen. Anders tog fram den slutgiltiga ritningen som vi gick igenom med Göran och några mindre justeringar kom till. Därefter skrev vi på för Intressanta Hus!

Huset levereras vecka 5, 2011 och vi fram emot att flytta in i vårt Intressanta Hus signerat Anders Holmberg under vecka 25, 2011.”

– Magnus och Maria

intressantahus-olson-01
Villa OlsonVästerås

Villa Söderling

“Vi valde Intressanta Hus därför att vi fick så bra kontakt med en lyhörd och kompetent säljare. Göran var den enda säljare som frågade efter vilka behov och önskemål vi hade, inte vilket kataloghus vi var intresserade av. Vi har fått mycket bra och stilsäker guidning genom alla detaljer och val. Idag anlände huset och den första våningen är rest. Vi såg direkt att det fina huset passade så bra in i omgivningen och gårdsmiljön, precis som vi önskat. Vi har verkligen fått VÅRT hus!”

– Daniel och Linda

intressantahus-soderling-01
Villa SöderlingÖrebro

Villa Engemark

“Efter en tids av dialog med några kända och väletablerade husleverantörer där vi fått modifierade standardhus och ritade kundanpassade förslag föll inte bitarna på plats. Helhets lösningen för vår centralt belägna tomt fanns inte. Antingen var förslagen utanför budget ramen eller inte tillräckligt optimalt designade.

Efter kontakt med Intressanta Hus vd, Göran Hjälmeby & Arkitekt Anders Holmgren med ett personligt möte på tomten levererades inom utsatt tid ett helhetsförslag som var mycket genomtänkt med mycket hög detaljrikedom. Efter snabb och effektiv revidering av ritningarna fanns ett mycket attraktivt förslag.

Göran med sin gedigna erfarenhet, goda känsla för design och utformning levererade dessutom ett förslag som konkurrerade ut alternativen fullständigt. Efter kontraktsskrivning sköttes projektet exakt och proffesionellt. Intressanta Hus entreprenörer gjorde ett mycket bra jobb med hög finish till rätt pris. Genom ett bra samarbete kunde vi flytta in efter 28 veckor efter kontraktsdatum.”

– Håkan & Lena Engelmark

intressantahus-engelmark-01
Villa EngelmarkSollentuna

Villa Wahlstrand

”Vi fick ett tips om Intressanta Hus från en av deras tidigare kunder men vi hade själva då inga planer på att bygga hus. När vi började titta på Intressanta Hus och deras upplägg så kände vi att ska vi bygga så ska vi göra det med de. Tanken om att bygga nytt väcktes och vi började titta på tomter. Vi hittade en tomt där vi träffade Göran Hjälmeby och Anders Holmberg och diskuterade olika hustyper men det blev inget med just den tomten. När vi sedan ett halvår senare hittade vår tomt så var valet självklart att vi skulle jobba med Intressanta Hus och vi träffades igen. Det dröjde inte länge innan de hade gett oss en vision om hur man skulle kunna göra och vilken hustyp som skulle passa på just den här tomten. När vi sedan fick se ritningarna så överträffade de alla våra förväntningar. Göran och Anders föreslog ett hus som följer vår tomt och där vi får allt det som vi ville få ut av huset. Vi hade inte tänkt oss ett 1-plans hus från början men när vi fick se ritningarna så var valet självklart.

Både Göran och Anders har ingett förtroende från första början och vår magkänsla säger oss att detta kommer att bli en väldigt rolig resa. Vi byggde vårt första hus för 8 år sedan men valde då ett ”katalog-hus” vilket vi har varit nöjda med men det har inte riktigt varit vårt hus. Vårt hus kommer vi att bygga nu och där har vi haft förmånen att få vara med redan från start där vi började med ett tomt papper.

Alla inblandade har hittills varit väldigt bra att ha att göra med och vi hoppas att resultatet blir lika bra som utlovat.”

– Madeleine och Albin Wahlstrand

intressantahus-wahlstrand-01
Villa WahlstrandVallentuna

Villa Adolfsson

“Vi är en familj med snart alla barnen vuxna och utflugna och vi ville förverkliga en dröm med ett nybyggt hus där vi tillsammans med husföretaget fick bestämma så mycket som möjligt själva. Det fanns en perfekt tomt ledig med sjön 100m från huset, detta gjorde att vi ville ha en planlösning och placering så utsikten skulle bli som bäst. Efter vår första träff med Intressanta Hus kände vi att de var både seriösa och kunniga, därför valde vi Intressanta Hus till vår husleverantör.

Den hjälp och flexibilitet vi fått av Intressanta hus har varit fantastisk. Tillsammans med arkitekten Anders Holmberg och säljaren Staffan Petersson har vi lyckats till 100%. Vi har nu sett att med hjälp av Intressanta hus har vi kunnat förverkliga den dröm som vi hade och som vi nu kan leva i.”

– Anders Adolfsson och Marie Svenson

intressantahus-adolfsson-01
Villa AdolfssonEksjö

Villa Almstedt

”När vi bestämde oss för att bygga hus var vi fast beslutna om att vi ville ha ett hus som var ritat helt efter våra önskemål med höga krav på estetik och funktion.

Efter att vi spenderat månader på att ta fram husförslag med två olika husleverantörer kändes inget av dem 100% rätt…Vi beslutade oss då istället för att ta ett steg tillbaka och börja om från början.
Efter lite efterforskning hittade vi hus av Anders Holmberg Arkitekter som vi tyckte om, och via Anders kom vi i kontakt med Göran Hjälmeby och Intressanta Hus.

Anders förstod snabbt våra önskemål och tankar och ritade VÅRT hus. Det var kärlek vid första ögonkastet. Detta i kombination med Görans otroliga engagemang och öga för detaljer gjorde att det beslut som till en början varit så svårt helt plötsligt blev väldigt enkelt!”

– Anders och Matilda

intressantahus-almstedt-01
Villa AlmstedtUppsala
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv in ditt sökord och klicka på enter