Malm, Rönninge

Villa Malm ligger längst bort på en återvändsgata i utkanten på villaområdet, i nära anslutning till skogen och allmänningen. Huset är placerat en bit upp i backen, i souterrain, för att komma nära skogen och få tillgång till mer kvällsol. I anslutning till huset ligger en carport med tillhörande förråd.

Huset har en enkel rektagulär form med en påbyggd terrass med del mot sydväst, vilket ger huset en stark karaktär och liv. Taket är ett lågt lutande sadeltak, då detaljplanen krävde sadeltak. Fasaden är av träpanel och behandlats med järnvitriol för att smälta in i naturen med dess liknade färgskala.Alla plåtar och fönster är mörkgrå och terrassen är vitmålad och bildar en stark form liknande en loggia eller arkad med sina pelare och balkar. Terrassen fungerar även som ett solskydd mot de stora fönsterpartierna in mot vardagsrum och kök och ska även skydda mot regn. Gavlarna på huset och även fasaden upp mot skogen är relativt slutna medan fasaden mot sydväst är mer uppglasad så att man får ta del av den fina utsikten och naturen även innifrån huset.

Arkitekturen är enkel men ändå intressant och ska vara en god representant för vår nutid. Materialvalen är valda så att huset ska åldras på ett vacker sätt med lite underhåll och ska kunna bli vackrare med åren till kommande generationer. Husets form och placering har noga studerats på plats och i dator och modell för att resultatet ska bli så bra det kan bli.

Ort: Rönninge
Hustyp: Sluttning
Boarea: 169 kvm
Rum: 7 rok
Fasad: Liggande panel

intressantahus-malm-01
intressantahus-malm-02
intressantahus-malm-03
intressantahus-malm-04
intressantahus-malm-05
intressantahus-malm-06
intressantahus-malm-07
intressantahus-malm-08

Skriv in ditt sökord och klicka på enter