Lillhamra, Västerås

Huset har en klassisk form med sitt karaktäristiska sadeltak i brant lutning. Husvolymen består av en huvudvolym i öst-västlig riktning innehållande entré, tvätt, carport, badrum/wc och sovrum samt en del som går ut från denna i sydlig riktning innehållande kök, mat och vardagsrum och skapar en planform som ett T.

Detta bidrar till en strikt fasad mot gatan och en mer levande miljö in mot trädgården då det utgående delen innehåller dom sociala ytorna med kök, matplats, vardagsrum samt ett uterum i slutet på byggnaden. På ena sidan av denna volym finns en härlig morgonsolsyta direkt i anslutning till köket och en terrass på andra sidan i dag och kvällsolläge i ett skyddat hörn.

Husets fasad är i en vit liggande träpanel och taket är klätt med en slät betong platta i grå nyans samt att alla plåtdetaljer inklusive hängrännor och glaskarmar är grå och skapar ett sobert och modernt hus. Carport och förråd är sammanbyggt med huset och skapar en bra helhet. Vardagsrummet har en takhöjd på ca 5 m i nock och i anslutning finns även det takförsedda uterummet.

Ort: Västerås
Hustyp: 1-plan
Boarea: 158,5 kvm
Fasad: Liggande panel

intressantahus-lillhamra-01
intressantahus-lillhamra-02
intressantahus-lillhamra-07
intressantahus-lillhamra-03
intressantahus-lillhamra-04
intressantahus-lillhamra-05
intressantahus-lillhamra-06
intressantahus-lillhamra-12
intressantahus-lillhamra-11
intressantahus-lillhamra-10
intressantahus-lillhamra-08

Skriv in ditt sökord och klicka på enter