Gränsö Slott, Västervik

Byggnad ligger inne på det anrika slottsområdet på Gränsö med flera historiska byggnader som grannar men här finns även nya byggnadsvolymer såsom Hotell och SPA avdelningen.

Husets placering är just i början av området och angränsar till ett öppet fält i norr. Huset är format likt en avlång ladubyggnad som sträcker sig ner mot vattnet. Fasaden är klädd i liggande panel i järnvitriol och alla plåtdetaljer samt fönster är silverfärgade. På två ställen har den strikta volymen brutits upp med “urtag” i form av dels en entrégång samt en terrass på övre plan, dessa delar har en insida av vit liggande panel.

Längs hela söderväggen som angränsar in mot hotellet finns en konstruktion i form av vajrar som kommer att kläs med växter och kommer att göra huset som en “grön vägg” på sikt. Fönstersättningen karakteriseras av olika storlekar i olika placeringar och skapar en spännande variation och även återigen kopplingen till klassiska ladubyggnader.

Husets insida bygger på en social yta på nedre plan och den mer privata delen en trappa upp. Planlösningen på entréplanet bygger på en öppen men ändå rumsavskild lösning med dubbel takhöjd på vissa ställen för att skapa kontakt med det övre planet samt kopplingen till terrassen.

Ort: Västervik
Hustyp: 2-plan
Boarea: 188,3 kvm
Rum: 6 rok
Fasad: Stående panel

intressantahus-gransoslott-01
intressantahus-gransoslott-02
intressantahus-gransoslott-03
intressantahus-gransoslott-07
intressantahus-gransoslott-08
intressantahus-gransoslott-11
intressantahus-gransoslott-09
intressantahus-gransoslott-12
intressantahus-gransoslott-10
intressantahus-gransoslott-15
intressantahus-gransoslott-14
intressantahus-gransoslott-05
intressantahus-gransoslott-04
intressantahus-gransoslott-06
intressantahus-gransoslott-16

Tidigare uppdatering

intressantahus-gransoslott-17
intressantahus-gransoslott-18

Skriv in ditt sökord och klicka på enter