/ #projekt

Gotö, Västerås

I slutet på gatan i en rondell ligger tomten som ansluter mot allmänningen. Man möts av 2 st sadeltaks gavlar, den ena är carport/förråd och den andra är huset. Båda i 90 graders vinkel från varandra och skapar en naturlig uppfart och entré rum. Dessa 2 huskroppar förbinds med ett plank för att ge insyns skydd åt den L-formade gården på trädgårdssidan.

Planlösningen består av 3 delar i huset 1. entrédelen med wc, tvätt och arbetsrum, 2. det öppna vardagsrummet med kök och matplats samt 3. den privata delen med sovrum och bad. Det sociala rummet är genomgående och har kontakt med husets båda sidor samt att det har fått en rejäl takhöjd på ca 4 m i nock viker skapar en härlig rymd i huset. Här finns även utgång direkt till den soliga terrassen samt trädgården.

Alla fönster går ned till golv och skapar en fin rytm i fasaden med sin träpanel som är vitmålad. Alla plåtdetaljer är i aluzink vilket bidrar till en modern känsla. En detalj är att carportens vägg är tät i norr och in mot terrassen vilket skapar ett hövligt solläge i skydd.

Anders Holmberg, Anders Holmberg Arkitekter

Ort: Västerås
Hustyp: 1-plan
Boarea: 147 kvm
Fasad: Liggande panel
Arkitekt: Anders Holmberg

intressantahus-goto1-01
intressantahus-goto1-02
intressantahus-goto1-03
intressantahus-goto1-04

Skriv in ditt sökord och klicka på enter